ПОДЕЛИТЬСЯ

Основою істинного вірування має бути достовірний і перевірений факт, а не легенда чи міф. Наприклад, воскресіння Ісуса Христа з мертвих, яке є основою та сутністю Пасхи. Віра не може існувати сама по собі, вона є лише реакцією на певні нездоланні та правдиві явища. Така віра опирається на факт, хоч і невидимий до часу. Воскресіння Христа є таким фактом.

Наступні 10 аргументів, як на мене, переконливо це доводять.

Христос дійсно був мертвим. Він помер, а не знепритомнів. Римський солдат пересвідчився у смерті Христа, пробивши Йому списом бік.

Камінь від могили було відкочено. Майже кругла кам’яна брила лежала збоку. Важила вона близько двох тон і закочували її перед тим за допомогою відповідної системи важелів.

Римська сторожа втекла від страху. Такі стратегічні об’єкти охороняли відважні воїни, не новобранці, не боягузи. Вони були налякані побаченим настільки, що покинули пост, не зважаючи на загрозу смертної кари. Такого навіть вони не бачили.

Печатку кесаря на могильному камені було зірвано. Це зробили не люди.

Гробниця була порожня. Не інша, не сусідня, а та сама. Мерця там не було.

Пелени, якими було туго обмотане тіло Христа по смерті, лежали в порожній гробниці цілим коконом. Це були ароматичні клейкі бинти загальною вагою близько 40 кг. Вони не були розмотані. Трупа всередині них не було.

Викрадення трупа однаковою мірою не було вигідним ні опонентам, ні зацікавленим особам. Трупа ніде не було. Зате був воскреслий Ісус. Протягом 40 днів, щодня, Він спілкувався з сотнями людей.

Життя свідків Воскресіння змінилося настільки радикально, що вони йшли на вірну смерть, але не відмовлялися від побаченого факту. Ніхто не став би помирати мучеником заради вигадки.

Воскресіння Ісуса – один з найбільш ретельно задокументованих історичних фактів, що неодноразово був досліджений дуже вибагливими і скептичними богословами на численних Вселенських соборах і визнаний об’єктивною дійсністю. Цей факт є стрижнем вірування у найбільшої в світі спільноти – християн сотень конфесій. А це понад 2 мільярди людей. Численні спроби спростувати правдивість Воскресіння, як правило, робили прискіпливих скептиків глибоко віруючими учнями Христа. Воскресіння Христа підтверджується практично однаковими свідченнями мільйонів людей, які незалежно один від одного описують зміни у власному житті після зустрічі з Христом завдяки вірі.

Вихідним днем тижня всюди стає неділя, а не субота. Тому що саме в неділю відбулася найважливіша подія за всю історію людства: Христос воскрес із мертвих.

Всі ці переконливі докази є основою для найбільшого свята всіх часів і народів.

35 віків тому Бог вивів у цей день Свій народ, євреїв, з єгипетського рабства. 20 віків тому у цей день було принесено Богу найвищу жертву, аби вивести людство із рабства гріха і смерті. Жертву було прийнято, бо Христос воскрес.

Автор: Андрій Ладик, Останівка 

ПОДЕЛИТЬСЯ
Предыдущая статьяО главном Чуде глазами ребенка
Следующая статьяЛишь шепчу…
Захоплюється велоспортом, ремонтує велосипеди у власній майстерні. Любить міцну каву без молока і літературу, особливо Достоєвського і братів Стругацьких. В шлюбі понад 20 років. Щасливий батько щасливої доньки.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ